Snapchat Spectacles

Na een miraculeuze start zit het aandeel Snapchat in vrije val. De reden is niet ver te zoeken: de hoge waardering en de mogelijkheid om het aandeel te ‘shorten’. Vanaf de 3e handelsdag is het mogelijk om aandelen ‘te lenen’ en speculeren op een daling van de beurskoers. En dat deden de shorters dan ook massaal.

Volgens S3 Partners heeft Snap Inc al een short-positie van $100 miljoen. Het aantal ‘geshorte’ aandelen loopt hiermee op tot 20% à 40%. Dit zorgde ervoor dat het aandeel op een bepaald moment opnieuw met 12% onderuit ging waardoor het verlies ten opzichte van de piek van vrijdag opliep tot 30%.

Aandeel Snap Inc

Tegen het einde van de sessie kon Snap Inc het verlies nog ‘beperken’ tot net geen 10% op $21,44. Dat is bijna $3 onder de openingskoers tijdens het beursdebuut en nog maar 26% boven de IPO-prijs van $17.

De reden van deze scherpe daling is uiteraard de waardering waartegen Snap Inc naar de beurs trok. Van de 7 analisten die het bedrijf opvolgen (banken die de beursgang begeleidde mogen nog geen advies geven) staan 5 adviezen op ‘verkopen’ en 2 op ‘houden’.

Laura Martin van Needham (die een koersdoel hanteren van $19 – $23) zegt dat op dit moment beleggen in Snap Inc hetzelfde is als een ticket kopen van de lotto. ‘Sommige loterijtickets leveren veel geld op, maar Snap Inc is actief in een markt die 80% kleiner is dan Facebook en er is nog geen duidelijk pad naar winstgevendheid voor 2020.

Verkoopadviezen Snap Inc

Bron: Zerohedge (2)