Er is een bepaalde groep aandelen die alle jongeren zouden moeten kopen. Deze aandelen kunnen zorgen voor een langdurig inkomen en een stijgende rijkdom. Het zou de kern moeten uitmaken van iedereen die actief is op de aandelenmarkt, en vooral bij de beginners. Zeg welkom aan dividendaandelen.

Het concept is simpel. Bedrijven genereren omzet en ze hebben kosten. Terwijl winst een boekhoudkundig gegeven is, is cash flow de hoeveelheid geld dat een bedrijf effectief binnen krijgt. Met die cash flow kan het bedrijf dan:

  • Investeren om te groeien
  • Schulden afbetalen
  • Reserves aanleggen
  • Eigen aandelen kopen
  • Een dividend betalen

Niet ieder bedrijf heeft de noodzaak om al zijn cash aan te wenden om te groeien. Sterke, ontwikkelde bedrijven hebben zelfs geld te veel, ook al blijven ze groeien. En dat betalen ze dan uit aan de aandeelhouders in de vorm van een dividend.

Lees en ontdek hoe u zelf een DIVIDEND AUTOMAAT samenstelt

Je moet weten dat een aandelenkoers, net als de aandelenmarkt, nooit in een rechte lijn omhoog gaat. Zelfs gevestigde namen als Apple, Coca-Cola, … gaan op en neer op de aandelenmarkt. Een bedrijf dat een dividend betaalt, zal daar niet mee stoppen wanneer de beurskoers daalt. In tegendeel, het geld blijft jouw kant uit stromen.

Groei én Dividend

Beleggen in dividendaandelen is dus niet zo saai als het op het eerste zicht doet vermoeden. Veel beleggers denken dat dividendaandelen saaie ouderwetse aandelen zijn. Maar er zijn ook groei dividend aandelen. Dit zijn bedrijven die sterk groeien én hun aandeelhouders onderweg belonen om trouw te blijven aan het groeiproject.

Dividend Aristocraten

Deze groeidividendaandelen bieden het voordeel van groei én inkomen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze aandelen bij de beste op de aandelenmarkt behoren. Als aandeelhouder groei je mee met het verhaal én krijg je ieder jaar een loonsverhoging erbovenop. Want naarmate het bedrijf, de omzet en de cash flow groeit, groeit ook het dividend. (en meestal ook de beurskoers)

Beleggen in (groei) dividendaandelen is een fantastische manier om een groot kapitaal op te bouwen, vooral voor jongeren. Je hebt geen groot kapitaal nodig om ermee te beginnen, alleen veel tijd. Jongeren hebben zo de kans om decennia lang mee te groeien én je wordt daar ook nog eens voor betaald.

Ideaal toch!

Bron: The Fool