invest

De commoditysector heeft het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk gehad. Als gevolg van de dalende grondstofprijzen hebben heel wat bedrijven het speelveld moeten verlaten. De bedrijven die de dans wisten te ontspringen, waren genoodzaakt om drastisch te snijden in de kosten.

De zwaarste tijd voor de grondstofbedrijven lijkt inmiddels achter onze rug te liggen. Het afgelopen jaar vond er een herstelbeweging plaats op de grondstoffenmarkt en de toekomst ziet er ook rooskleurig uit. Dat de commoditysector uit het dal klimt, blijkt onder andere uit de groeiverwachting van de grootste platinaproducent van de wereld.

Commoditysector profiteert van de stijgende grondstofprijzen

anglo-1

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat het Britse mijnbedrijf Anglo American van 2012 tot en met 2015 te maken had met een daling van de winst per aandeel. Het bedrijf zal later deze maand met haar cijfers naar buiten treden, maar de verwachtingen zijn behoorlijk gunstig gestemd.

Zo verwachten de analisten dat de winst per aandeel over 2016 zal uitkomen op 1,42 dollar. Dit zou een meer dan verdubbeling van de winst per aandeel betekenen (ten opzichte van 2015). CEO Mark Cutifani liet daarnaast weten dat de kans groot is dat het bedrijf vanaf volgend jaar weer dividend zal gaan uitkeren.

anglo-2

De beleggers liepen het afgelopen jaar al vooruit op het feestje. Zo wist het aandeel in 2016 met meer dan 300% in waarde te stijgen!

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>