Goudmijnaandelen verdubbelen Het is een gegeven waar maar weinig beleggers kennis van hebben en vooral waar maar weinig beleggers gebruik van maken. Veel beleggers gaan op zoek naar afgestrafte aandelen om dan lang te wachten tot die hun oude niveaus terug opzoeken. Aandelen die sterk gestegen zijn, worden meestal gemeden. En dat … is FOUT! Aandelen die verdubbelen hebben de neiging om daarna nóg eens te verdubbelen. Daarom dat we nogmaals een lans willen breken voor goudmijnaandelen. Veel goudmijnaandelen verdubbelden sinds begin dit jaar en staan nu aan de vooravond van een nieuwe verdubbeling. Op deze grafiek van GDX is duidelijk te zien hoe de goudmijnaandelen verdubbelden tussen half januari en eind mei. Na een consolidatie van een 5-tal weken zijn de goudmijnaandelen nu bezig aan een nieuwe uitbraak. GDX Het is natuurlijk niet gemakkelijk om nog aandelen te kopen die 100% gestegen zijn. De meeste beleggers hebben dan het gevoel dat ze de boot gemist hebben en gaan op zoek naar een andere boot. Maar we moeten hierbij spontaan denken aan een quote uit de populaire ‘Jaws’ films van vroeger: ‘We’re gone need a bigger boat’. Er kunnen dus nog veel meer beleggers bij.

Goudmijnaandelen hebben de tijd van hun leven

De realiteit leert ons dat het beter is om met een trend mee te gaan, daarom dat aandelen of sectoren die reeds verdubbelden een grotere kans hebben om nog eens te verdubbelen. Wie liever op zoek gaat naar een bodem parkeert zijn geld in onzekere wateren. Goudmijnaandelen zijn dit jaar uit de startblokken gevlogen en hebben nog niet achterom gekeken, hooguit eens naast hun om te zien waar de rest blijft. Goudmijnaandelen delen de eer met biotechaandelen in 2016. Beide sectoren hebben niet veel met elkaar gemeen, behalve dat ze een zwakke periode achter de rug hebben. Aandelen 2016 verdubbeling Het is niet eenvoudig om de juiste aandelen te vinden die kans maken op een nieuwe verdubbeling. Daar zijn gelukkig de analisten van Slim Beleggen mee bezig. Het feit dat de goudmijnaandelen goed stand gehouden hebben op het moment dat de goudprijs $100 corrigeerde, zegt in feite voldoende over de sector. Dit betekent dus ook dat er nog een enorm potentieel ligt te wachten, zeker wanneer de goudprijs terug richting $1.300 of hoger gaat.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger