valeant-michael-pearson Het is tot nu toe een zwaar jaar voor de meeste healthcare-aandelen. Zo liet Hillary Clinton al meerdere malen weten dat ze hard in deze sector zal gaan ingrijpen op het moment dat zij de nieuwe Amerikaanse president wordt. Volgens haar zijn de prijzen van de meeste medicijnen zo hard gestegen dat heel wat Amerikanen zich deze medicijnen niet meer kunnen veroorloven. Deze prijsstijgingen zijn mogelijk omdat veel farmaceuten een patent op een betreffend wondermiddel hebben. Op deze manier vormen zij een monopolie en kunnen ze doen en laten wat ze willen. Ook Valeant, een bekende farmaceut, heeft heel wat van deze wondermiddelen in de portefeuille zitten. Het koersverloop van Valeant ziet er echter wat minder wonderbaarlijk uit. Nadat het aandeel tussen het jaar 2010 en 2015 meerdere malen over de kop wist te gaan, heeft het aandeel sinds de top al bijna 90% aan terrein moeten inleveren.

Valeant kan een bodem gaan neerzetten

valeant-stock Op de grafiek hierboven kunnen we deze flinke koersbeweging in beeld zien. De daling werd met name veroorzaakt door wanbeleid binnen de organisatie. Puur technisch is J.C. Parets, van All Star Charts, van mening dat de bodem bij Valeant binnenkort gezet kan worden. We kunnen namelijk zien dat we bij een belangrijke steunzone zijn aangekomen die zich bevindt tussen de 25 en 27 dollar en daarnaast is er sprake van positieve divergentie bij de RSI indicator. Een dergelijke divergentie weet vaak voor een trenddraai te zorgen. Het ergste kan wellicht voor Valeant dus achter de rug liggen.

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …