Jamie Siminoff, CEO of Ring

In september 2013 ging Jamie Siminoff naar de populaire Amerikaanse tv-show Shark Tank. Hij ging op zoek naar een investering van $700.000 (must see video onderaan) om zijn bedrijf verder uit te breiden. Niemand ging in op zijn idee, maar nu haalt Siminoff zijn gram met een investering van $109 miljoen door onder andere Goldman Sachs.

Moraal van onderstaand (mooi) verhaal: Geef Nooit Op!

Jamie Siminoff heeft de deurbel opnieuw uitgevonden. Terwijl miljoenen mensen duizenden euro’s en dollars spenderen aan de veiligheid van hun woning door inbrekers niet binnen te laten, vond hij een heel eenvoudige manier om inbrekers buiten te houden.

Het product van de ondernemer was een deurbel met camera dat automatisch de beelden streamt naar je smartphone. Hij gaat uit van het idee dat een inbreker eerst aanbelt om te zien of er iemand thuis is. Met zijn ‘DoorBot’ kan je zien wie er voor je deur staat en je kan er een gesprek mee voeren, ook al ben je niet thuis. Zie video …

Niemand in de jury van Shark Tank, waaronder Daymond John, vond dit een goed idee. Het laatste jurylid, Kevin O’Leary – Mr Wonderful – deed nog een voorstel maar dat werd geweigerd door Siminoff. O’Leary zei: ‘You’re dead to me because you don’t want to take my offer,’.

Die vernedering hield de uitvinder van de DoorBot niet tegen. Door zijn optreden op Shark Tank vervijfvoudigde de omzet van het bedrijf. Ondanks de tegenslag kwam hij op de radar van potentiële klanten en andere investeerders.

Ondertussen wordt de DoorBot verkocht in meer dan 15.000 winkels over 100 landen. Hij financierde zijn groei met een kapitaalinjectie en lening van een groep investeerders waaronder Goldman Sachs en Qualcomm Ventrues voor $109 miljoen.

Jamie Siminoff is volgens een investeerder een echte visionair en uitzonderlijke ondernemer. Zelfs een vernedering op nationale televisie kon hem niet tegenhouden zijn visie te realiseren.

Bron: Business Insider