(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag volgens de futures vlak van start.

Dinsdag sloot de Dow onveranderd, terwijl de S&P 500 en Nasdaq index het groen wisten te vinden. In Azië was vanochtend sprake van een verdeeld beed, met verlies in Tokio, maar winst op de meeste andere Aziatische aandelenmarkten. In Tokio kregen bedrijven een knauw van de oplopende yen, die tegenover de dollar op het hoogste niveau in vier maanden staat.

Beleggers kregen voorbeurs exportcijfers en een voorlopige inkoopmanagersindex uit Japan, maar de aandacht zal toch vooral uitgaan naar de omzetcijfers van Ahold Delhaize en GrandVision.

Later vandaag volgen nog meer voorlopige cijfers van inkoopmanagers en uit Amerika komt wederom een stroom aan bedrijfsresultaten, bijvoorbeeld die van Comcast, GE en PayPal.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,2311. Dinsdagavond bij het sluiten van Wall Street was dit 1,2295.

Bedrijfsnieuws

Ahold Delhaize zag de omzet in het vierde kwartaal wat dalen, maar behaalde wel een hogere omzet dan analisten hadden voorzien. De supermarktketen herhaalde de margeverwachtingen voor heel 2017, maar zei dat de vrije kasstroom “significant” hoger zal uitvallen dan aanvankelijk voorzien.

GrandVision zag in het vierde kwartaal van 2017 de omzet stevig stijgen, maar de autonome groei kreeg een flinke knauw. Bij de cijfers over het derde kwartaal waarschuwde GrandVision dat het aantal verkoopdagen in het vierde kwartaal lager lag dan een jaar eerder. Voor het afgelopen kwartaal rekent GrandVision op een tragere, maar nog altijd positieve ontwikkeling van de aangepaste EBITDA.

Volgens de Economic Times zou ArcelorMittal afzien van een overname van Bhushan Steel na een blik te hebben mogen werpen in de boeken van de failliet verklaarde sectorgenoot.

Kempen Capital Management verlaagde het belang in Beter Bed van 6,24 naar 4,79 procent.

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus wees er daarnaast op dat Altice en Randstad mogelijk in beweging kunnen komen. Exane verlaagde het advies voor Altice naar Neutraal, maar Goldman Sachs zette juist een koopadvies op de uitzender.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index sloot dinsdag onveranderd op 26.210,81 punten. De breder samengestelde S&P 500 index won 0,2 procent en de Nasdaq sloot, profiterend van de goed ontvangen kwartaalcijfers van Netflix, 0,7 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.