zelfvliegende auto Airbus

‘Ik ben geen fan van Star Wars, maar het is niet zo gek om in te beelden dat we ooit vliegende auto’s in onze steden zullen zien, dat zegt Airbus CEO Tom Enders. Airbus maakt dan ook grote vorderingen in de productie naar hun eerste zelfvliegende taxi. Eind 2017 moet het project in een testfase komen.

Het ‘Vahana’-project wil een zelfvliegende auto bouwen en testen tegen het einde van volgend jaar. Airbus gaat daarvoor in zee met 2 Amerikaanse technologie- en defensiebedrijven MTSI en SOAR Oregon. Het team dat werkt aan het prototype moet in tussentijd de nodige technische en certificatie risico’s oplossen.

Volgens Airbus beschikt het bedrijf over voldoende technologie zoals batterijen, motoren en luchtvaartelektronica om de zelfvliegende taxi’s te bouwen.

Grondige wijziging in ons transport

zelfvliegende auto Airbus 2

Airbus is ervan overtuigd dat er een immense vraag is naar vliegende auto’s. De vraag kan in de miljoenen lopen en dat zal de kostprijs van de ontwikkeling verminderen. Binnen de 10 jaar zullen verschillende producten een revolutie veroorzaken in de transportsector.

De uitdaging wordt om betrouwbare technologie te ontwikkelen die andere objecten kan identificeren en ontwijken. ‘Ik ben geen fan van Star Wars, maar het is niet zo gek om in te beelden dat we ooit vliegende auto’s in onze steden zullen hebben’, zegt Airbus CEO Tom Enders.

In een niet zo verre toekomst zullen we met onze smartphone een vlucht boeken en zal een zelfvliegende auto voor onze deur landen om ons op te halen, aldus Enders.

Copyright Foto’s: Airbus

Bron: CNBC