Alibaba wordt vaak gezien als de groothandel die actief is op het web. Maar, daarmee zouden we de Chinese gigant tekort doen. Alibaba heeft zich namelijk de afgelopen jaren ook nadrukkelijk gefocust op de particulieren over de hele wereld. Vanuit dat idee is ook AliExpress ontstaan.

Alibaba wist hoge ogen te gooien toen het bedrijf in het jaar 2014 haar beursgang maakte op Wall Street. Sinds dat moment is Alibaba uitgeroeid tot een populair aandeel onder hedgefondsen en investeringsmaatschappijen. En deze populariteit is niet vreemd te noemen.

Alibaba gooit hoge ogen

Alibaba is de afgelopen kwartalen immers naar buiten getreden met verbazingwekkende groeicijfers. De internetgigant lijkt niet bepaald last te hebben van de vertraging van de Chinese productiesector, want het bedrijf weet nog steeds aan een indrukwekkend tempo te groeien. Daarnaast heeft Alibaba nog een belangrijke troef in handen.

aliexpress

Alibaba wist immers nog niet zo lang geleden Alipay te lanceren. Dit is een online betaalsysteem dat sterk te vergelijken is met PayPal. Hiermee is Alibaba dus niet afhankelijk van andere online betaalsystemen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Business Insider, is te zien dat Alipay op dit moment in het rijtje thuishoort van de grootste betaalsystemen.

Alibaba is dus niet alleen een internetgroothandel!