womst

Sinds het begin van dit beursjaar zijn heel wat beleggers al in de ban van de ‘winstrecessie’ waar de Amerikaanse bedrijven mee te maken hadden. Ondanks alle doemscenario’s die de afgelopen maanden voorbij zijn gevlogen, hebben de Amerikaanse bedrijven de afgelopen weken dapper teruggeslagen. De kwartaalcijfers over het derde kwartaal hebben er zelfs voor weten te zorgen dat er een einde is gekomen aan deze beruchte winstrecessie.

De meeste beleggers hebben de afgelopen weken opgelucht kunnen ademhalen. Het overgrote deel van de Amerikaanse bedrijven wist namelijk uit te pakken met beter dan verwachte winstcijfers. Ten opzichte van het vorige kwartaal wist zelfs elke Amerikaanse sector in winst te groeien.

Amerikaanse bedrijven maken een einde aan de winstrecessie

winstrecessie

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van FactSet, is deze bijzondere groei waar te nemen. Met name de onroerendgoedsector heeft het afgelopen kwartaal goede zaken gedaan. Ook de bankaandelen wisten in positieve zin op te vallen.

Daarnaast valt op dat de energiesector nog steeds weet te drukken op het ‘totaalplaatje’. Het plaatje binnen de energiesector is de afgelopen maanden weliswaar wat verbeterd, maar nog steeds ziet het complete plaatje er behoorlijk belabberd uit.

Ondanks de negativiteit rondom de energiesector, is het in ieder geval duidelijk dat de Amerikaanse bedrijven de afgelopen maanden dapper hebben teruggeslagen. Het is te hopen dat ze deze goede trend ook onder Trump weten voort te zetten.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger