(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een vlakke tot fractioneel lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren rond het middaguur onveranderd.

Vanwege het ingaan van de wintertijd dit weekend in Nederland opent Wall Street een uur eerder dan normaal, om half drie Nederlandse tijd.

Marktanalist Jasper Lawler van CMC Markets verwacht dat de markt steun kan ondervinden van de goed ontvangen cijfers van Royal Dutch Shell en de goede macro-economische data uit China. Daar deed de industriële sector goede zaken met een sterkere groei in oktober.

De markt krijgt vanmiddag twee Amerikaanse inkoopmanagersindexen van de industrie over oktober, de Amerikaanse bouwuitgaven over september en de autoverkopen te verwerken.

Verder wordt er vooral gekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve, dat woensdag verschijnt. Er is geen mediamoment gepland en ook staan er geen zogeheten forward looking statements geagendeerd. Woensdag verschijnt ook de eerste indicatie van de groei van het aantal banen in oktober in de Amerikaanse private sector. Vrijdag volgt het officiële banenrapport van de Verenigde Staten. Volgende week dinsdag staan de presidentsverkiezingen op de rol.

Olie noteerde dinsdag verdeeld na stevige verliezen op maandag. Een december-future West Texas Intermediate verloor 0,3 procent op 46,73 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,1 procent duurder werd op 48,65 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0953. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0987 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0981 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Anadarko Petroleum verkleinde zijn verlies over het laatste kwartaal, maar bleef daarmee niettemin achter bij de verwachtingen van analisten.

Thomson Reuters realiseerde in het derde kwartaal een jaarbasis nagenoeg ongewijzigde omzet van 2,74 miljard dollar. Wisselkoersen drukten de omzet met 1 procent in het afgelopen kwartaal. Thomson Reuters kondigde aan in het vierde kwartaal een voorziening te willen treffen van 200 miljoen tot 250 miljoen dollar, om daarmee de snelheid van het transformatieplan te verhogen.

Bedrijfscijfers komen verder nog van Pfizer en Gilead Sciences.

Slotstanden

De S&P 500 sloot maandag vlak op 2.126,15 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 18.142,42 punten en de Nasdaq sloot onveranderd op 5.189,14 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.