De Amerikaanse futures wijzen rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street, nadat uit opiniepeilingen bleek dat het Britse lidmaatschap van de Europese Unie door een meerderheid van het electoraat wordt gesteund.

De futures van de Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 noteerden rond het middaguur 1,0 procent hoger en de Nasdaq futures wonnen 1,1 procent.

De handelsdag staat volledig in het teken van het Britse referendum over het lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk van de Europese Unie. Momenteel verwacht de markt dat het “blijven” kamp zal winnen. Dit werd rond het middaguur bevestigd door de eerste peilingen.

Op macro-economisch vlak staan donderdag een drietal publicaties op de agenda in de VS. Om 14.30 uur verschijnen de wekelijkste steunaanvragen in de VS voor de week eindigend op 11 juni, gevolgd door de samengestelde inkoopmanagersindex van juni om 15.45 uur. Om 16.00 uur verschijnen data over de verkoop van nieuwe woningen in de VS in mei.

Futures op een vat West Texas Intermediate olie noteerden rond het middaguur 1,7 procent hoger op 49,98 dollar en de prijs voor een vat Brent olie steeg 1,9 procent tot 51,53 dollar.

De euro noteerde ten opzichte van de dollar op 1,1401, terwijl het Britse pond tegenover de greenback 1,4 procent tot 1,4917.

Stijgers en dalers

Boekhandel Barnes & Nobles noteerde in de elektronische handel voorbeurs 7,0 procent lager, nadat het concern woensdag laat een hoger verlies rapporteerde over het laatste kwartaal van zijn fiscale jaar.

Softwarebedrijf Red Hat noteerde voorbeurs 0,8 procent lager, ondanks het feit dat het concern woensdag laat bekendmaakte dat de omzet in het eerste kwartaal harder is gestegen dan verwacht.

Bank of America verloor 0,1 procent, na berichten dat de bank gesprekken voert met Amerikaanse toezichthouders over een schikking van 400 tot 450 miljoen dollar, vanwege de mogelijke schending van regels die de rekeningen van cliënten moeten beschermen. Eén van de kwesties betreft de vraag of de bank gebruik heeft gemaakt van ingewikkelde transacties en leningen om miljarden dollars in contanten vrij te maken voor eigen gebruik, terwijl deze middelen normaliter gereserveerd hadden moeten worden om aan wettelijke voorschriften te voldoen, meldden de bronnen bekend met de situatie.

Slotstanden

Wall Street is woensdag lager gesloten, waarbij de Amerikaanse aandelenmarkten eerdere verliezen zag vervliegen, vanwege de vrees over een mogelijk vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. De Dow Jones Industrial Average sloot woensdag 0,3 procent lager op 17.780,83, de S&P 500 verloor 0,2 procent tot 2.085,45 en de Nasdaq daalde 0,2 procent tot 4.833,32. 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties