De Amerikaanse futures noteerden maandag rond het middaguur hoger, na het onverwacht sterke Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag.

De futures van de Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 futures noteerden rond het middaguur 0,2 procent in het groen en de Nasdaq futures wonnen 0,3 procent.

Met deze verwachte openingswinsten wordt de opwaartse trend van vrijdag voortgezet, nadat het Amerikaans ministerie van Arbeid meldde dat het aantal banen in de niet agrarische sector in juni met 287.000 banen steeg. Economen rekenden vooraf op een stijging van circa 170.000 banen. Vanwege de aanhoudende onzekerheid over de gevolgen van het vertrek van de Britten uit de Europese Unie en de aanhoudend lage inflatie worden de sterke arbeidsdata desondanks niet gezien als een reden voor de Federal Reserve om de rente op korte termijn te verhogen, waardoor beleggers het beste uit twee werelden krijgen.

Daarnaast putte de markt voorbeurs hoop uit de uitslag van de verkiezingen in Japan. Premier Shinzo Abe’s regerende coalitie, onder leiding van de Liberale Democratische Partij, won afgelopen weekeinde een twee derde meerderheid in het Japanse Hogerhuis, waardoor het makkelijker wordt voor de premier om grotere stimuleringspakketten te implementeren.

Maandag staan in de Verenigde Staten geen macro-economische cijfers gepland. Kansas City Fed-voorzitter Esther George geeft maandag een speech over de economie in Lake Ozark, gevolg door voorzitter Loretta Mester van de Cleveland Fed, die in het Australische Sydney spreekt.

Futures op een vat West Texas Intermediate olie noteerden rond het middaguur 1,5 procent lager op 44,72 dollar en de prijs voor een vat Brent olie handelde 1,5 procent lager op 46,09 dollar.

De euro noteerde rond lunchtijd ten opzichte van de dollar vlak op 1,1049, terwijl het Britse pond tegenover de greenback 0,2 procent daalde tot 1,2923.

Stijgers en dalers

Aluminiumproducent Alcoa kan maandag rekenen op de aandacht van beleggers, in aanloop naar de publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal vanavond nabeurs. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 5,1 procent hoger.

Cintas komt nabeurs eveneens met kwartaalresultaten. Het aandeel won voorbeurs 0,9 procent.

Slotstanden

Wall Street sloot vrijdag hoger, vanwege het verrassend positieve banenrapport. De Dow Jones Industrial Average eindigde 1,4 procent hoger op 18.146,74 punten, de S&P 50 steeg 1,5 procent tot 2.129,83 punten en de Nasdaq sloot 1,6 procent hoger op 4.956,76 punten. 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties