(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen maandag op een vrijwel ongewijzigde opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd vlak.

De markt staat met name in het teken van het bezoek van president Donald Trump aan het Amerikaanse Congres.

Daarnaast blijft een mogelijke renteverhoging door de Federal Reserve de gemoederen in de Verenigde Staten bezighouden. Marktanalist Micheal Hewson van CMC Markets wees erop dat sinds de laatste beleidsvergadering van de centrale bank de Amerikaanse economie aanhoudende tekenen van verbetering heeft laten zien. “Er lijkt een brede consensus dat we op ten minste twee tariefverhogingen kunnen rekenen dit jaar. Alleen over de timing van deze verhogingen is niets bekend”, aldus Hewson. Een volgende katalysator voor een verdere verbetering van de Amerikaanse economie zou volgens de analist de invulling van de details van Trump’s “fenomenale” belastinghervormingen kunnen zijn.  

Op macro-economisch vlak staan dinsdag een vijftal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen economisch groeicijfers over het vierde kwartaal en de groothandelsvoorraden in januari, gevolgd door de S&P/Case-Shiller huizenprijsindex van december en de inkoopmanagersindex van de regio Chicago van februari. The Conference Board publiceert zijn consumentenvertrouwensindex over februari.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent op 53,94 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,3 procent goedkoper werd op 55,78 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0597. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0584 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0587 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Hertz Global kon voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het autoverhuurbedrijf maandag laat een groter dan verwacht verlies rapporteerde over het afgelopen kwartaal. Desondanks steeg het aandeel voorbeurs 0,2 procent.

Target rapporteerde voorbeurs over het vierde kwartaal een nettowinst van 817 miljoen dollar, ofwel 1,45 dollar per aandeel, op een omzet van 20,69 miljard dollar. De cijfers stelden beleggers teleur, zo kwamen de vergelijkbare verkopen met een min van 1,5 procent aan de onderkant van de eerder neerwaarts bijgestelde verwachting uit. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 10,3 procent lager.

Ook SeaWorld Entertainment komt voorbeurs met kwartaalcijfers. Het aandeel won 0,9 procent.

Ceberus Capital Management rondde de eind vorig jaar aangekondigde overname van de Europese activiteiten van Staples af, waar Staples een belang van 15 procent in zal houden.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent hoger op 2.369,75 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 20.837,44 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent op 5.861,90 punten

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.