Tesla solar dakpannen

Tesla wil een einde maken aan die ‘lelijke’ zonnepanelen op de daken van de huizen. In plaats van zonnepanelen op de daken maken ze zonnepanelen die er uit zien als dakpannen. Later dit jaar wil Tesla de eerste solar dakpannen verkopen en installeren.

Tesla onthulde de nieuwe dakpannen die zonne-energie kunnen opwekken in oktober vorig jaar, vlak na de overname van SolarCity, Amerika’s grootste installateur van zonnepanelen. Musk zei toen dat deze solar dakpannen zelfs goedkoper zouden uitvallen dan normale dakpannen.

Dit is wat we tot nu toe weten over deze nieuwe revolutionaire groene technologie.

Er zijn 4 verschillende soorten solar dakpannen. Zo kan iedereen kiezen welke dakpan het beste op zijn of haar huis past.

Zo is er bijvoorbeeld een glazen dakpan waarbij de zonnepanelen achter het glas verwerkt zitten. Op de foto kan je totaal niet zien dat dit dak uit zonnepanelen bestaat.

Tesla solar glazen dakpannen

Musk vindt het belangrijk dat de zonnepanelen er esthetisch goed uitzien. Zo zei hij vorig jaar: “First of all, I’ve never seen a solar roof that I would actually want… they’re weird. Every one of them that I’ve seen is worse than a normal roof, without exception. So unless you’re going to beat a roof on aesthetics, why bother?”

Een van de favoriete ontwerpen van Musk zelf is de ‘Franse’ tegel. Ook hier kan je niet zien dat er zonnepanelen in verwerkt zitten. Door het productieproces ziet iedere tegel er weer anders uit.

Tesla solar Franse dakpannen

Voor de productie van de solar dakpannen wordt technologie gebruikt uit de Tesla Glass Tech Division. Veel van de technologie voor de dakpannen komt uit de auto-industrie.

De dakpannen worden niet gekocht of geleaset, maar geleend. Hierdoor kan het bezit van deze solar dakpannen gemakkelijker worden overgedragen aan de volgende eigenaar.

In een tweet van oktober liet Musk weten dat de dakpannen stevig genoeg zijn om op te kunnen lopen.

In een andere tweet zei de Tesla CEO dan weer dat de zonnepanelen ook warmte-elementen zouden bevatten om eventuele sneeuw te ontdooien zodat de zon opnieuw zijn werk kan doen om energie op te wekken.

Het is duidelijk dat Tesla na de auto-industrie en de ruimtevaartindustrie nu ook de sector van de zonnepanelen wil revolutioneren.

Bron: Business Insider