olievoorraden Terwijl de beurzen nog steeds te maken lijken te hebben met een zomerrust, is dat in heel wat andere markten totaal niet het geval. Een van de markten dat zeer volatiel beweegt, is de oliemarkt. Ook gisteren stond de oliemarkt weer in vuur en vlam. Gisteren zijn er cijfers verschenen vanuit het Amerikaanse Energy Information Administration. De macrocijfers maakten duidelijk dat de afgelopen week de olievoorraden zijn afgenomen met 14,5 miljoen barrels. Dit betekende de rapste afname sinds het jaar 1999.

Amerikaanse olievoorraden zakken compleet in elkaar

olie-cijfers Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de olieprijs kort na het verschijnen van deze cijfers flink in waarde wist te stijgen. Daarnaast heeft de olieprijs de afgelopen dagen al goede zaken gedaan door het gerucht dat Rusland en Saoedi-Arabië met elkaar in gesprek zouden zijn om het overaanbod op de oliemarkt terug te dringen. Voor de traders die opzoek zijn naar een beetje beweeglijkheid, is de oliemarkt een goede aanrader!

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>