100623-N-0775Y-028  PACIFIC OCEAN (June 23, 2010) The guided-missile destroyer USS Sterett (DDG 104) successfully launches its second Tomahawk missile during weapons testing. Sterett is underway off the coast of Southern California conducting Tomahawk missile testing in preparation for an upcoming deployment. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 1st Class Carmichael Yepez/Released)

Uit het niets vuurde Amerikaanse oorlogsschepen afgelopen nacht raketten af op een Syrische militaire basis. Hiermee bevindt de Verenigde Staten zich ineens midden in een conflict waar presidentskandidaat Trump nog wou uitblijven. Als verkozen president heeft hij blijkbaar andere ideeën. Goud en zilver schieten alvast hoger op het nieuws.

Amerikaanse oorlogsschepen vuurden meer dan 50 Tomahawk raketten af naar een militaire basis van het Syrische regime in Syrië. Dit diende als vergelding op de gasaanval die meer dan 70 Syriërs (waaronder 30 kinderen) het leven kostte. Aan $1,5 miljoen per raket is dit een vergelding die de Amerikaanse belastingbetaler minstens $100 miljoen kost. Het is ineens Trump’s meest drastische militaire beslissing tot nu toe.

De internationale reacties op de gasaanval waren zo goed als unaniem: een rode lijn werd overschreden. Maar opvallend is wel dat Trump, nog voor er enig officieel bewijs is wie er achter de aanval zit, onmiddellijk overgaat tot vergelding. Als presidentskandidaat was hij nog fel tegen een inmenging in het conflict.

Tweets Trump Syrië

Syrië is een broedhaard van nationale en internationale conflicten. Het is dan ook mogelijk dat Trump niet zozeer de gasaanval wou vergelden, maar dat hij indruk wenst te maken op de Chinese president Xi Jinping die momenteel in de Verenigde Staten is. Een militaire reactie maakt een president in de Verenigde Staten ook altijd weer wat populairder, iets wat Trump goed kan gebruiken.

De oplopende internationale spanningen – er zijn ook oplopende spanningen tussen Japan en China – zorgen er alvast voor dat edelmetalen zoals goud en zilver terug dienst doen als veilige haven voor beleggers.

Goud

Goudprijs

Zilver

Zilverprijs

Bron: Gold Stock Bull

Grafieken: PM Bull

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!