clinton-trump

Langzaamaan komt de eindstrijd tussen Clinton en Trump in zicht. Beide presidentskandidaten doen er op dit moment alles aan om zoveel mogelijk zieltjes voor zich te winnen, en ook de beleggers moeten deze Amerikaanse verkiezingen hoog op hun agenda hebben staan. Het kan er deze keer namelijk heet aan toe gaan.

Sinds de zomermaanden wist Clinton goede zaken te doen in de tussentijdse peilingen. Trump kwam dankzij een aantal domme opmerkingen onder vuur te staan, en dat had een negatieve invloed op zijn populariteit. Maar, de afgelopen weken heeft hij dapper teruggevochten en op dit moment is Clinton nog maar heel licht in het voordeel.

Bewijs dat de Amerikaanse verkiezingen belangrijk zijn

De beleggers mogen het belang van de Amerikaanse verkiezingen niet onderschatten. Historisch gezien is er sprake van de nodige beweeglijkheid rondom de uitslag, maar deze keer kan dat nog een stukje erger gaan worden.

betfair-clinton

Op de bovenstaande grafiek kunnen we zien dat de S&P 500 index de afgelopen maanden goed wist te presteren op de momenten dat Clinton goed in de peilingen naar voren kwam. Op het moment dat Clinton terrein moest inleveren, had de S&P 500 index het ook niet bepaald gemakkelijk.