amerikaanse-jeugd-amerika-vlag

Het grootste gedeelte van de Amerikaanse bevolking leeft op dit moment op een ‘roze wolk’. De Amerikaanse economie draait immers op volle toeren en steeds meer burgers beginnen dit te merken. Met name de verbeteringen binnen de arbeidsmarkt hebben weten te zorgen voor een toenemend vertrouwen onder de burgers.

Toch zijn er ook steeds meer economen die voorzichtiger beginnen te worden. Een recent onderzoek maakte namelijk pijnlijk duidelijk dat steeds meer Amerikanen beginnen te twijfelen over Donald Trump. Volgens heel wat Amerikanen beschikt hij niet over de juiste kwaliteiten om een land te besturen. Overigens heeft deze toegenomen twijfel nog niet direct invloed gehad op de toekomstverwachting van de meeste Amerikanen.

Amerikanen zien de toekomst zonnig in

amerikanen-optimistisch

Zo is op de bovenstaande grafiek (Bloomberg) te zien dat de Amerikanen voor het laatst in het jaar 2005 zo optimistisch gestemd waren over hun financiële toekomst. Sinds het jaar 2009 zit deze index al flink in de lift.

Het is overigens te hopen dat dit vertrouwen deze keer wel doorzet. In het jaar 2005 draaide deze index immers van richting en dat was destijds een voorbode voor de rampzalige crisis die 3 jaar later in alle hevigheid losbarstte.