smasung

Telefoonproducent Samsung is in zwaar weer beland. De productie van de Galaxy Note 7 schijnt volgens diverse bronnen op dit moment stilgelegd te zijn, omdat het explosiegevaar groter is dan vooraf werd gedacht. Apple weet daar voorlopig goed van te profiteren.

apple-sc

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockCharts, is te zien dat Apple gisteren op de beurs goede zaken wist te doen. De interesse in de aandelen van de smartphonemaker nam toe, omdat sommige mensen van mening zijn dat Apple kan gaan profiteren van de fouten van Samsung.

Samsung loopt imagoschade op

Samsung loopt in ieder geval door middel van deze actie de nodige imagoschade op. Trouwe Samsung-aanhangers zullen het Zuid-Koreaanse bedrijf niet zo snel in de steek laten, maar de neutrale consumenten kunnen nu wellicht voor andere alternatieven gaan kiezen.

Het is voor Samsung zaak om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen over het explosiegevaar van de Galaxy Note 7. Daarnaast is de nodige informatie over hoe dit gevaar heeft kunnen ontstaan, ook gewenst.