Apple medisch onderzoek

Apple doet aan baanbrekend medisch onderzoek. En ze hebben daar een goede reden voor. Volgens enkele getuigen zou Apple met een klein team biomedische ingenieurs aan de ontwikkeling van sensoren werken die het suikerniveau van het bloed meten. Dit zou de ‘Heilige Graal’ zijn in onderzoek naar diabetes en de Apple Watch bijzonder belangrijk maken.

Het project werd nog op poten gezet door Steve Jobs. Jobs zag een toekomst met draagbare toestellen, zoals de SmartWatch, die gebruikt zouden worden om vitale functies zoals het zuurstofgehalte, hartslag en suikerniveau in het bloed op te volgen. Daarop nam Apple in 2010 in alle stilte het bedrijf Cor over. Cor beschikt over personeel om dergelijk onderzoek te doen.

Nu werkt een kleine groep van biomedische ingenieurs op een boogscheut van het hoofdkwartier in Cupertino aan wat men noemt de ‘Heilige Graal’ van levenswetenschappen. Tot op heden is het nog niet mogelijk om het glucosegehalte in het bloed te meten zonder in de huid te prikken. Vele bedrijven hebben dit al geprobeerd, maar faalden.

Er is veel geld nodig voor dit soort onderzoek

Apple lijkt nu wel op de goede weg. Het team voert momenteel haalbaarheidsstudies uit en Apple heeft mensen in dienst genomen die het juridische pad moeten effenen.

Apple zou aan optische sensoren werken die een licht kunnen schijnen door de huid om het niveau van suiker in het bloed te meten. Een expert noemt deze technologie “the most difficult technical challenge I have encountered in my career.”

Om de technologie te ontwikkelen zijn honderden miljoenen dollars nodig, iets waar Apple geen gebrek aan heeft. Indien Apple slaagt kunnen miljoenen mensen beter geholpen worden hun ziekte onder controle te houden. En het kan van de Apple Watch een ‘must have’ maken in plaats van een ‘nice to have’.

Bron: CNBC