Apple Cash

246 miljard = 246.000.000.000 dollar (!) Onderaan kan je lezen hoe immens dit bedrag is. De cash reserves van technologiegigant Apple zijn in het 4e kwartaal 2016 gestegen naar 246 miljard dollar. Dit is een stijging van 8,5 miljard dollar terwijl Apple ook al 15 miljard dollar liet terugvloeien naar de aandeelhouders in de vorm van dividend en de inkoop van eigen aandelen.

Dit is slechts samen te vatten in 1 woord: indrukwekkend!

Het aandeel Apple steeg nabeurs meer dan 3% nadat het bedrijf van Tim Cook de verwachtingen overtrof. Er werden meer iPhones verkocht dan verwacht en Apple boekte een recordomzet samen met de andere producten. Tim Cook liet ook vallen dat een repatriëring van deze berg cash goed is voor het bedrijf én Amerika. Het is enkel nog wachten op Trump.

94% van de reserves of 231 miljard dollar van het cash geld staat op buitenlandse bankrekeningen. Apple moet hierop geen belastingen betalen. Maar wanneer ze het geld terug naar de Verenigde Staten zouden overschrijven, is er een winstbelasting van 35% verschuldigd. Een van de verkiezingsbeloftes van Trump was om die winstbelasting fors te verlagen zodat er meer geld terug naar Amerika zou vloeien.

Cash voorraad Apple

Tim Cook is alvast overtuigd dat er een oplossing komt:

I am optimistic, given what I’m hearing, that there would be some sort of tax reform this year. There do seem to be people in both parties who would favor repatriation of that, and I think that would be good for the country and good for Apple.”

Cash voorraad Apple in cijfers

Indien de cash voorraad van Apple een land zou zijn, zou het net iets groter zijn dan Sri Lanka (het 63e grootste land) en niet iets kleiner dan Denemarken (het 62e grootste land).

Indien de cash voorraad van Apple een bedrijf was, zou Apple Cash het 13e grootste bedrijf ter wereld zijn.

Indien Apple 1% rente op zijn cash voorraad zou krijgen, heeft het bedrijf uit Cupertino 2,5 miljard extra winst per jaar.

Met de cash voorraad van Apple zou Tim Cook iedere Amerikaan een bedrag van 771 dollar kunnen geven.

Bronnen: MacObserver + CNBC