Donald Trump overwinning

Een artificieel intelligentie systeem voorspelde de laatste 3 Amerikaanse presidentsverkiezingen correct. Het systeem, genaamd MogIA, zegt nu dat Donald Trump gaat winnen. Trump zou zelfs populairder zijn dan Barack Obama. Zeg maar vaarwel aan de polls, artificiële intelligentie voorspelt de uitkomst.

MogIA haalt 20 miljoen datagegevens uit publieke, voornamelijk sociale media, platformen. Het analyseert de gegevens van onder andere Google, Facebook, Twitter en YouTube. Het artificiële intelligentie platform werd gecreëerd in 2004 en heeft al een sterk trackrecord.

Sinds de creatie van MogIA wordt de voorspellende kracht alleen maar sterker aangezien het platform steeds slimmer wordt. Het voorspelde al correct de voorverkiezingen van de Democraten én de Republikeinen.

Sterker nog, volgens MogIA is Donald Trump nu al 25% populairder dan Barack Obama was in 2008. Volgens Sanjiv Rai, oprichter van Mog IA, heeft iedere kandidaat gewonnen waarvan de data aangaven dat ze op voorsprong stonden.

Wanneer Trump niet zou winnen, is dat de eerste keer in 12 jaar dat de datatrend voor internetengagement verkeerd zijn. Gegevens van sociale media gebruiken om de uitkomst van een verkiezing te voorspellen, wordt steeds populairder.

Data van sociale media kan gebruikt worden om te achterhalen wat de mensen zeggen en hoe ze zich voelen bij bepaalde kandidaten.

In tegenstelling tot algemene algoritmes stelt artificiële intelligentie zich in staat te leren uit de data van het verleden. Zo kan men veel beter omspringen met de ontgonnen data en is het resultaat veel juister.

Bron: CNBC