De PR-afdeling van Tesla had het zelf niet beter kunnen bedenken. Op weg naar huis kreeg een chauffeur last van een longembolie. Gelukkig voor de man reed de autopiloot van Tesla de wagen automatisch naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis waardoor de chauffeur het overleefde.

Tesla heeft nog veel werk met de autopiloot, maar dit is alvast een bemoedigend bewijs dat de technologie werkt.

De autopiloot van Tesla lag enkele maanden geleden nog onder vuur nadat er een eerste dodelijk slachtoffer was gevallen. Maar er zijn dus ook positieve kanten aan de nieuwe technologie. Joshua Neally reeds op 26 juli terug naar huis van zijn werk en hij besloot de autopiloot van Tesla eens uit te proberen. Neally had zijn Tesla Model X juist een week. Op een gegeven moment kreeg hij pijn in de borst. Neally belde naar zijn vrouw en besloot om naar het ziekenhuis te gaan. De man zegt dat hij niet veel meer weet van de rit naar het ziekenhuis, wel dat hij de autopiloot naar het ziekenhuis heeft gestuurd en dat hij op een of andere manier erin is geslaagd om naar binnen te gaan.

Autopiloot Tesla is veiliger dan manueel rijden

Achteraf gezien geeft hij toe dat het misschien beter was geweest als hij een ziekenwagen had laten komen, maar het leek hem sneller om zelf naar het ziekenhuis te rijden. Dankzij de autopiloot slaagde de auto daar in. Een longembolie kan fataal zijn en met dergelijke pijn is het onmogelijk om zelf te rijden. Nadat eerder dit jaar een eerste dode is gevallen met de Tesla autopiloot kreeg Elon Musk veel kritiek dat hij de technologie te snel introduceert, dat de techniek nog niet veilig genoeg is om toe te passen. Dit bewijst dat er ook positieve kanten zijn.

Ook beweert Musk dat rijden op autopiloot veiliger is dan manueel rijden. Het eerste dodelijke slachtoffer met de autopiloot viel na 200 miljoen kilometers. In de VS is er gemiddeld een dodelijk ongeval per 150 miljoen kilometer. Wereldwijd is dat per 100 miljoen kilometer, aldus de statistieken van de Tesla-topman.

Bron: RT.com