trmp

De Amerikaanse verkiezingen naderen hun hoogtepunt en als gevolg daarvan neemt de volatiliteit in sommige markten flink toe. Vooral binnen de valutamarkt wordt er heftig gereageerd op de tussenstanden van de peilingen. In Azië lijken ze echter niet bepaald onder de indruk te zijn van Donald Trump.

Dit is het effect van Donald Trump

azie-bang

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is aan de linkerkant de correlatie te zien tussen de tussenstand van de peilingen en de beweging bij de dollar tegenover de Mexicaanse peso. Op die linker grafiek is goed te zien dat beide elementen nauw met elkaar samen bewegen. Zo heeft de peso ten opzichte van de dollar flink waarde moeten inleveren als gevolg van de bedreigingen die Trump met zich meebrengt.

Op de rechter grafiek ziet dat plaatje er totaal anders uit. Vanaf de maand mei weten de Aziatische valuta’s het over het algemeen een stuk beter te doen dan de Amerikaanse dollar. Ondanks de opmerkingen van Trump over bijvoorbeeld China, lijken de Aziatische beleggers hier niet bepaald van onder de indruk te zijn.