De euro

De voorspellingen voor dit jaar laten weinig over aan de verbeelding. Een merendeel van de analisten houdt rekening met een euro die richting pariteit zakt. En zelfs iets verder, als het aan de extreme voorspellingen ligt. Dat is het punt waarop je als belegger alert moet zijn.

De fundamentele gegevens zijn immers direct aanwezig en laten zich samenvatten in 2 belangrijke punten:

  • Trump wil de economie versterken, waardoor de rente omhoog moet om de inflatie bij te benen,
  • Europa heeft veel belangrijke verkiezingen op het programma (met rechts populistische partijen die erg populair zijn) die de euro onder druk kunnen zetten.

Tja, daar kunnen wij ook niet omheen. Inderdaad lijkt het fundamentele bedje gespreid voor een aansterkende dollar.

Maar, kijkend naar de euro, zien wij eigenlijk veel meer kansen voor beleggers die hier long op inspelen. De dollar kan in onze ogen toch wat verzwakken en de euro juist aantrekken.

Een grafiek waarop we dit mooi kunnen weergeven, is de FXE ETF:

FXE

Hierboven ziet u de weekgrafiek die tot 5 jaar teruggaat. Vooral de laatste 2 jaar vallen ons op, omdat daar eigenlijk een groot consolidatiepatroon is ontstaan.

Deze falling wedge ziet er zeer kansrijk uit, wat zou betekenen dat de euro kan aantrekken.

Voor het Trading Rapport – waar we alleen werken met aandelen (dus geen opties, CFDs of andere instrumenten) – hebben we dan ook blootstelling ingenomen in een europositie.

Op dit moment fluctueren we namelijk aan de onderkant van het patroon, waardoor het risico erg makkelijk te managen is. Zakt de euro wat verder door, dan kunnen wij snel verliezen beperken en doorkijken naar de volgende kans.

Weinig risico, maar wel veel potentieel

Daar houden we van bij het Trading Rapport.

De opzet voor het Trading Rapport is namelijk heel simpel: niet altijd gaan voor de monsterwinsten, maar juist profiteren van bewegingen van een paar procentpunten in de markt.

Winsten van 3 tot 8% zijn dan al voldoende. En dat hoeft helemaal niet veel tijd te kosten.

Het is namelijk een misvatting bij beleggers, dat een outperformance op de beurs, altijd komt door alleen maar in de markt te zitten en veel te traden.

Het Trading Rapport bewijst dat dit anders kan. Vorig jaar zijn er ongeveer 1 tot 2 trades per maand gedaan, allemaal in aandelen. En daarmee haalde het Trading Rapport vorig jaar een rendement van 13,10%.