Mark Douglas Steelhouse

Wanneer ondernemer Mark Douglas zijn jongere versie een advies zou kunnen geven, dan is het dat je zo vroeg mogelijk moet beginnen geld beleggen. Iedereen wil altijd dat ze vroeger waren begonnen met sparen en beleggen. Die ervaring wil Douglas aan zijn werknemers geven.

Beleggen geeft de mogelijkheid om op een eenvoudige manier je geld te verdubbelen, zegt de CEO van het marketingbedrijf. Hoe sneller je begint, hoe beter je zal doen.

Daarom geeft Douglas iedere werknemer €500 om te beleggen. Hij doet dat via een app, Acorns, dat eenvoudig geld van je rekening belegt. Acorns rond een betaling af en belegt het verschil. Koop je bijvoorbeeld iets voor €17,20 zal Acorns afronden naar €18 en €0,80 overschrijven naar je effectenrekening.

We hebben veel werknemers in hun jonge ’20-er jaren”, zegt Douglas, “Ik wil voor hen doen wat ik graag voor mezelf had gedaan toen ik 23 jaar was.

De traditie begon in 2015

Tijdens een meeting kreeg Douglas te horen over Acorns. In plaats van te praten over het bedrijf, ging de hele meeting over Acorns en meer specifiek over sparen en beleggen. Douglas was zo overtuigd van het idee dat hij iedereen vroeg om een rekening te openen bij Acorns zodat hij €500 zou doneren.

Nu krijgt iedere nieuwe medewerker dezelfde kans op zijn/haar eerste werkdag. Zo goed als alle medewerkers zijn ingegaan op het voorstel.

Er zijn tegenwoordig tal van apps te vinden die automatisch sparen/beleggen. Let wel goed op, veel van deze apps zijn enkel toegankelijk in de Verenigde Staten. Maar het idee van Douglas is duidelijk:

  • Zet geld aan het werk zodat het voor jou kan werken
  • Je moet geen expert zijn om te beleggen
  • Je hebt niet veel geld nodig om te beleggen

Bron: CNBC

Foto: YouTube