made in china

De afgelopen twee jaar zijn we overspoeld met negatieve berichten over de Chinese economie. Ook de afgelopen maanden hebben meerdere economen hun zorgen uitgesproken over de gezondheid van de Chinese economie. Op dit moment gaat vooral de aandacht uit naar de huizenmarktzeepbel die gecreëerd is binnen de grote Chinese steden.

Ook de Chinese export heeft het de afgelopen twee jaar niet bepaald gemakkelijk gehad. Diverse andere groeilanden konden nog goedkoper produceren dan de Chinezen, en dat wist te zorgen voor een afname van de buitenlandse bestellingen. Op het gebied van de Chinese productiesector is er nu eindelijk goed nieuws te vertellen.

De productiesector in China klimt uit het dal

china-pmi-fabrieken

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Business Insider, is te zien dat de zogenoemde ‘China Manufacturing PMI’ is uitgekomen op de hoogste stand in meer dan 2 jaar tijd. Vorig jaar had de Chinese productiesector nog te maken met een krimp, maar vandaag de dag ziet die situatie er een stuk beter uit.

Ondanks het feit dat de Chinese economie een transitie ondergaat van een exportgerichte naar een consumeergerichte economie, is de economie van het groeiland nog sterk afhankelijk van haar export. Wat dat betreft kan dit PMI-cijfer een flinke opsteker zijn!

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER