Het herstel van de Chinese economie en de fiscale plannen van Donald Trump hebben er onder andere voor weten te zorgen dat de beleggers weer wat euforischer raken over grondstoffen. Uit onderzoek van Bloomberg blijkt dat de afgelopen weken er heel wat geld gepompt is in verschillende commodity-trackers.
Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat er deze maand alleen al voor meer dan 3 miljard dollar richting de commodity-trackers is gevloeid. Mocht dit standhouden, dan hebben we te maken met de grootste instroom sinds juli 2016.
Commodities zijn aantrekkelijk geprijsd
De trenddraai naar beneden die rond de zomer van 2016 plaatsvond, wist destijds te zorgen voor hernieuwde angst onder de beleggers over de commoditysector. Voornamelijk tijdens de laatste twee maanden van het beursjaar sloten beleggers massaal hun commodity-posities.
Vooralsnog is de commoditysector echter behoorlijk goed uit de startblokken gekomen. Daarnaast kan de beloofde belastingverlaging van Trump er voor gaan zorgen dat de activiteiten binnen de productiesector gaan toenemen. Met uiteraard een stijgende vraag naar grondstoffen tot gevolg.
Ook de Chinese economie heeft een herstelbeweging in gang gezet. Aangezien het feit dat de Chinese productiesector de belangrijkste afnemer is van onder andere koper en nikkel, is het niet vreemd dat de groei van de Chinese economie zo’n groot effect heeft op de grondstoffensector.
De commoditysector mag dan wel in het jaar 2016 een herstelbeweging hebben ingezet, we bewegen nog steeds ver onder de niveaus die we zagen rond het jaar 2011. De commoditysector beschikt dus nog over voldoende groeipotentieel.
Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.
Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>