yellen-fed

Morgenavond zal de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Janet Yellen, aan het woord komen. De beleggers hopen dat Yellen meer informatie zal gaan geven over de renteverhogingen die voor dit jaar op het programma staan.

De verwachting was aanvankelijk dat de Fed dit jaar 3 maal de rentestand zou gaan optrekken. De kans op 3 renteverhogingen bedroeg rond het einde van 2016 nog bijna 50%, maar dit percentage beweegt op dit moment nog rond de 35%.

De kans op 3 renteverhogingen in 2017 neemt af

geloof-beleggers-fed

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Deutsche Bank, is te zien dat de beleggers steeds minder geloven in de beoogde 3 Amerikaanse renteverhogingen voor het jaar 2017. Yellen staat bekend als iemand die behoorlijk afwachtend ingesteld is, en aangezien het feit dat Trumps beleid de nodige risico’s met zich meebrengt, is het maar de vraag of Yellen aan 3 renteverhogingen toekomt.

De meeste beleggers rekenen op 2 renteverhogingen in dit jaar. Morgenavond zal bekend worden wat de verwachtingen van de Amerikaanse centrale bank zijn. Beleggers moeten rekening houden met de nodige beweeglijkheid op het moment dat Yellen aan het woord komt.