India groeiland

De afgelopen jaren hebben veel groeilanden het moeten vergelden. Als gevolg van de rampzalige financiële crisis werden met name de zogenoemde ‘Emerging Markets’ hard geraakt en uit angst haalde een groot gedeelte van de beleggers hun kapitaal terug. Toch durven steeds meer beleggers op dit moment weer een belegging in een groeiland te wagen.

Volgens data van EPFR Global kwamen de investeringen in Aziatische fondsen (uitgezonderd Japan) de afgelopen week uit op de hoogste stand in meer dan een jaar tijd. De wekelijkse instroom aan vers kapitaal kwam uiteindelijk uit op meer dan 2,1 miljard dollar.

Groeilanden zijn in trek

groeilanden-geld

Analisten van Bank of America Merrill Lynch laten weten dat dit de vierde winstreeks op rij is. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Merrill Lynch, is de instroom in beeld gebracht.

Volgens de analisten van Bank of America Merrill Lynch zijn heel wat Aziatische markten op dit moment erg interessant geprijsd. De Amerikaanse markten zijn dé koplopers geweest van de afgelopen jaren, maar daar zou in de toekomst wel eens verandering in kunnen gaan komen. De Amerikaanse markten zijn behoorlijk prijzig op dit moment en dat zorgt er voor dat steeds meer beleggers elders hun heil zoeken.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER