Goud ETF

Zo kan je echt véél geld verdienen met goud. Goud is net als zilver opnieuw bezig aan een sterk begin van het jaar. De goudprijs staat zo’n 10% hoger. Goudmijnaandelen staan echter zo’n 15%. Maar 1 ETF verdubbelde al bijna in prijs. En beleggers storten zich er massaal op.

Het volume is deze bijzonder belegging in goud ligt dit jaar 4 keer hoger dan normaal terwijl het volume bij goud-ETFs en goudmijn-ETFs daalt. Beleggers storten zich dan ook massaal op de Direxion Daily Junior Gold Miners Index Bull 3x Shares ETF (JNUG).

GLD GDX JNUG volume

De goudprijs heeft de wind in de rug. Maar goudmijnaandelen profiteren nog veel meer. Terwijl de kosten dalen, stijgen de marges, de winst, de cash flow en het dividend naarmate de goudprijs verder stijgt. Maar de Direxion Daily Junior Gold Miners Index Bull 3x Shares staat al zo’n 180% hoger sinds het dieptepunt van december vorig jaar.

Goud blinkt weer zoals in 2016

De eerste jaarhelft 2016 was ook een sterke periode voor goud en goudmijnaandelen. Terwijl de goudprijs de sterkste start kende in 30 jaar stegen goudmijnaandelen gemiddeld 200% op enkele maanden. Ook deze periode was voor beleggers in JNUG de hemel op aarde. De ETF steeg van minder dan $2,5 tot $32,50!

Vorig jaar werd iedere €1.000 in deze ETF €13.000 tussen januari en augustus.

JNUG

In het najaar daalde de ETF opnieuw richting $4 in december. Momenteel noteert de Direxion Daily Junior Gold Miners Index Bull 3x Shares weer rond het niveau van $12. JNUG is dus bijzonder volatiel en vereist een ijzeren maag voor de durvers.

Bron: Bloomberg

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER