trump

Donald Trump wist tot verbazing van velen afgelopen november de overwinning naar zich toe te trekken. Inmiddels is Trump al een maand actief als president van de Verenigde Staten en sinds die tijd is er heel wat gebeurd.

Verrassend genoeg was er op Wall Street de afgelopen weken weinig te beleven. De beweeglijkheid waar we een jaar geleden nog mee te maken hadden, zien we vandaag de dag niet terug. Op politiek vlak zijn de spanningen echter flink opgelopen. Zo heeft Trump zich niet bepaald populair gemaakt bij de andere wereldleiders.

De meest opvallende aandelen sinds de verkiezingsuitslag

best-presterende-aandelen

MarketWatch heeft speciaal voor de beleggers op een rij gezet welke Amerikaanse aandelen uit de S&P 500 index het best en het slechts hebben gedaan sinds de verkiezingsoverwinning van Trump. Op de bovenstaande tabel, afkomstig van MarketWatch, zijn allereerst de winnaars te zien. De grootste winnaar is chipbedrijf Nvidia Corp. met een stijging van 66% sinds november 2016.

slechts-presterende-aandelen

Waar winnaars zijn, zijn uiteraard ook verliezers aanwezig. Op de bovenstaande tabel, afkomstig van MarketWatch, zijn de grote verliezers afgebeeld. Onder andere de giganten Ralph Lauren Corp. en Michael Kors Holdings Ltd. vallen in negatieve zin op. Beide bedrijven hebben meer dan 20% aan waarde moeten inleveren sinds de verkiezingsoverwinning van Trump.