(ABM FN-Dow Jones) e Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood.

Daarmee lijken beleggers het even rustig aan te doen, nadat Wall Street op dinsdag wederom de recordniveaus aanscherpte. De getuigenis van Federal Reserve voorzitter Janet Yellen voor het Amerikaanse Congres werd goed ontvangen door beleggers. Yellen zei dat indien de inflatie en de werkgelegenheid zich blijven ontwikkelen als voorzien, dat meer renteverhogingen in aantocht zijn. “In dit geval zou een verdere aanpassing van de federal funds rate vermoedelijk gerechtvaardigd zijn”, aldus Yellen.

“Alhoewel in de financiële markten de kans op een renteverhoging in maart is toegenomen na de toespraak van gisteren, is er nog steeds geen volledige overtuiging dat dit ook zal gebeuren”, schreven marktvolgers van eToro. Volgens hen is nu een kans van 32 procent ingeprijsd dat de rente volgend maand omhoog gaat.

Voorbeurs werd bekend dat de inflatie in januari is uitgekomen op 0,6 procent ten opzichte van de voorgaande maand. Dit was de grootste stijging sinds februari 2013 die vooral werd veroorzaakt door een scherpe stijging van de benzineprijzen. Op jaarbasis steeg het prijspeil met 2,5 procent.  

De detailhandelsverkopen in januari bleken te zijn gestegen met 0,4 procent op maandbasis. Ten opzichte van januari in 2016 zette de Amerikaanse detailhandel 5,6 procent meer om.

Ook werd de New York Empire State index bekendgemaakt. De bedrijfsactiviteit in de maakindustrie in de Amerikaanse deelstaat New York is in februari sterk verbeterd. De index voor de huidige marktomstandigheden steeg ten opzichte van januari met 12 punten naar 18,7 punten, het hoogste niveau in meer dan twee jaar.  

Olie noteerde woensdag in het rood. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent op 53,00 dollar, terwijl een april-future Brent 0,4 procent lager bewoog op 55,77 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0529. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0566 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0577 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

De koers van Groupon steeg in de elektronische handel voorbeurs met ongeveer 12 procent nadat de kwartaalresultaten sterker dan verwacht waren. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 7 dollarcent per aandeel, terwijl analisten hadden gerekend op 3 dollarcent. De omzet steeg van 917 miljoen naar 935 miljoen dollar. Hier ging de consensus uit van 917 miljoen dollar. De onderneming verwacht in 2017 een brutowinst te behalen tussen de 1,30 miljard en 1,35 miljard dollar.

PepsiCo behaalde in het vierde kwartaal een hoger operationeel resultaat op een hogere omzet. De Amerikaanse frisdrankgigant behaalde een operationeel resultaat van 2,4 miljard dollar, tegen 2,2 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. PepsiCo voorziet voor het huidige boekjaar een aangepaste winst per aandeel van 5,09 dollar per aandeel. In de elektronische handel voorbeurs daalde het aandeel met 0,6 procent. 

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,4 procent hoger op 2.337,58 punten, de Dow Jones index won 0,5 procent op 20.504,27 punten en de Nasdaq schreef 0,3 procent bij op 5.782,57 punten. Daarmee werden de recordstanden van afgelopen week verder aangescherpt. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.