Warren Buffett giving pledge

Warren Buffett haalt sinds 1977 een gemiddelde jaarlijks rendement van 17,6%! Dat is op zijn minst gezegd indrukwekkend. Nochtans is de methode van Buffett niet zo uitzonderlijk als het rendement. Wil je leren beleggen, leer het dan van de meester: Warren Buffett.

Dit zijn de hoekstenen achter het succes van Warren Buffett:

# 1. Kwaliteit boven kwantiteit

Het is beter om een deel te bezitten van de ‘Hope’ diamant dan alle bergkristallen. Dat zei Buffett in 2013. ‘Hope’ is een diamant van 45 karaat die zo zeldzaam en waardevol is, dat niemand hem kan betalen. Maar indien je een klein deel van deze diamant kon kopen, zou dat waardevoller zijn dan alle bergkristallen samen.

Zo ziet Buffett dat ook met aandelen. Sommige bedrijven kan je niet volledig kopen. Maar het is beter om een deel ervan te kopen dan tevreden te zijn met het 2e beste. Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit.

# 2. Aanvaard onzekerheid

Warren Buffett koopt aandelen met uiterste precisie en heel veel huiswerk. Maar ook hij weet niet wat de toekomst brengt. De aandelenmarkt is onvoorspelbaar. Beslissingen worden genomen op basis van feiten die je niet kent. Dat moet je aanvaarden. Je moet dus ook kunnen aanvaarden dat je wel eens verkeerd zit.

# 3. Cash is King

Warren Buffett is bekend om zijn cash reserves. Zijn huidige cash reserves liggen opnieuw in de tientallen miljarden. Hoewel cash het rendement kan beperken wanneer de aandelenmarkten stijgen, biedt het bescherming wanneer de aandelenmarkten dalen. Het is een illusie dat je op de top kan verkopen en je hebt cash geld nodig wanneer de beurzen dalen. Cash is noodzakelijk om iets achter de hand te houden en in te spelen op opportuniteiten.

# 4. Onderneem actie

Hoewel het belangrijk is om voldoende cash aan de zijlijn te zetten, is het ook belangrijk om niet te twijfelen wanneer er zich een opportuniteit voordoet. Actie ondernemen is cruciaal om het volledige potentieel te benutten. Je moet vertrouwen hebben om actie te ondernemen, ook al kan het eens verkeerd gaan.

# 5. De ingang is belangrijker dan de uitgang

Wanneer je het aandeel koopt is belangrijker dan wanneer je het aandeel verkoopt. Buffett zoekt altijd naar een aantrekkelijke ingang omdat ze geen exit strategie hebben. Ze kopen om bij te houden. De ene keer zorgt dit voor een geweldige ingang maar Buffett is ook tevreden met een solide return. Koop echter nooit vlak bij de uitgang van anderen.

Bron: Fool

Beleggen in Nederlandse en Belgische aandelen

Trading, Opties, snelle winst …

Beleggen in Fondsen en ETFs …

Beleggen in Dividendaandelen