(ABM FN-Dow Jones) Theodoor Gilissen Bankiers beveelt het aandeel ABN AMRO aan bij beleggers, wijzend op de herstellende Nederlandse economie, de rente die weer stijgt en de verwachte kostenbesparingen bij de bank. Dit meldde de Amsterdamse private bank dinsdag in een rapport.

Het koersdoel werd verhoogd van 21,00 euro naar 27,00 euro. De bank is aantrekkelijk gewaardeerd met een dividendrendement van 4,9 procent, volgens TGB.

Positief voor het aandeel noemde analist Jos Versteeg dat het herstel van de Nederlandse economie goed doorzet, terwijl de tweejaarsrente het dieptepunt lijkt te hebben bereikt en de lange rente oploopt. Van dit betere marktklimaat kan ABN AMRO profiteren met zijn retailbank en sterke positie in private banking in Nederland. 

De Corporate bank heeft nog wel last van de grote hoeveelheid leningen in de sector energie, grondstoffen en transport, maar de herstellende olieprijs verbetert ook daar de vooruitzichten.

Versteeg noemde verder het kostenbesparingsplan van ABN AMRO “indrukwekkend”. Dit kan fors bijdragen aan de winst (en het dividend) in de komende jaren. Het risicoprofiel van de bank is laag, door de focus op Nederlandse hypotheken. 

Het aandeel ABN AMRO sloot maandag op 23,13 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.