(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft in het eerste halfjaar van 2018 een versnelling van de autonome groei laten zien, van 10 procent in het eerste kwartaal naar 12 procent in het tweede kwartaal. Dit concludeerde analist Quirijn Mulder van ING in reactie op de vrijdagmorgen gepubliceerde halfjaarcijfers van de distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten.

Volgens Mulder verbeterde de EBITA in alle regio’s. De Amerika’s zagen met 36 procent de sterkste groei, hoger dan ING had verwacht. Dit was waarschijnlijk te danken aan een autonome groei. Ook het Verre Oosten presteerde met een groei van 20 procent beter dan Mulder had voorzien. Europa deed het 7 procent beter dan verwacht.

De EBITA van IMCD kwam in totaal uit op 55 miljoen euro, terwijl volgens Mulder 48 miljoen euro was voorzien.  

IMCD gaf geen concrete outlook voor 2018, behalve dat er een hogere EBITA wordt verwacht, zo stelde Mulder. Desalniettemin verwacht hij vanwege de versnelling die IMCD realiseerde dat de analistentaxaties in de komende weken omhoog gaan.

De analist heeft een koopadvies voor IMCD, met een koersdoel van 65,00 euro.

Het aandeel IMCD stond vrijdagmorgen 5,7 procent hoger op 65,35 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.