(ABM FN-Dow Jones) De prijzen van de nieuwe iPhones zijn iets hoger dan verwacht en de bredere prijsrange bevestigt dat Apple meer dan ooit mikt op terugkerende klandizie. Dit stelde zakenbank UBS in een rapport.

De lancering woensdag van drie nieuwe iPhone-modellen en een Apple Watch was in grote lijnen zoals verwacht, maar de prijzen zijn met 749, 999 en 1099 dollar voor de telefoons wel iets boven de ramingen van UBS.

De zakenbank verhoogt zijn verwachting voor de gemiddelde verkoopprijs in 2019 van 762 dollar naar 786 dollar.

De duale SIM voor de iPhone is belangrijk voor China en met de A12-processor kunnen iPhones voor het eerst een stap verder in ‘augmented reality’, wat nieuwe omzetmogelijkheden kan aanboren, aldus UBS.
Verder heeft de Apple Watch nieuwe eigenschappen waarmee Apple dieper doordringt in een nog niet aangeboorde markt voor gezondheidszorg.

Wijde bandbreedte

De duurste iPhone-optie kost nu 1449 dollar, wat 300 dollar meer is dan verwacht en de gemiddelde iPhone is 13 procent duurder dan een jaar eerder, volgens UBS. Die stijging is sterker dan UBS had ingecalculeerd. Dat geldt ook voor de Watch, die nu begint bij 399 dollar, in plaats van 329 dollar.

De wijde bandbreedte tussen de goedkoopste Apple voor 349 dollar en de duurste voor 1.449 dollar is groter dan ooit tevoren. Dat bevestigt voor UBS dat Apple mikt op terugkerende klanten, die hun iPhone meer dan ooit vervangen door een andere.

De iPhone X en Max worden al geleverd vanaf september, maar de middenmaat XR pas vanaf eind oktober en zit daarom niet in de winstverwachting van UBS voor het vierde kwartaal.

UBS heeft een koopadvies en koersdoel van 250,00 dollar voor het aandeel Apple, dat woensdag licht lager sloot op 221,00 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.