ASM International heeft in het tweede kwartaal aan de eigen verwachtingen voldaan. Dit bleek uit de taxaties van twee door ABM Financial News geraadpleegde analisten.

Bij de cijfers over het eerste kwartaal zei ASMI voor het tweede kwartaal te mikken op een omzet van 130 miljoen tot 140 miljoen euro en een orderinstroom van 145 miljoen tot 165 miljoen euro. Daarmee was ASMI terughoudender dan bij de jaarcijfers, toen de toeleverancier nog aangaf voor het tweede kwartaal te mikken op een omzet van 140 miljoen tot 150 miljoen euro.

Analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux rekent voor het tweede kwartaal op een omzet van 137,0 miljoen euro met een orderinstroom van 160,0 miljoen euro. De brutomarge zal volgens Olofsen 43,5 procent bedragen. Edwin de Jong van NIBC mikt op een omzet van 140,0 miljoen euro met een brutomarge van 40,7 procent. De genormaliseerde winst kwam volgens analist De Jong uit op 12,9 miljoen euro, waar Olofsen mikt op 25,1 miljoen euro.

De genormaliseerde nettowinst zal volgens Olofsen uitkomen op 25,1 miljoen euro.

In de eerste drie maanden behaalde ASMI een omzet van 142 miljoen euro bij een orderinstroom van 164 miljoen euro. De brutomarge daalde op kwartaalbasis van 44,8 naar 43,9 procent, hetgeen CEO Chuck del Prado omschreef als “gezond”. De nettowinst bedroeg 5,4 miljoen euro en aangepast was dit 12,2 miljoen euro.

ASMI gaf in april aan op “een veel sterkere” tweede jaarhelft te rekenen dan in de eerste zes maanden. Analist Olofsen stelde dat in dit licht de recente kwartaalupdate van ASML een opsteker voor ASMI was. ASML sprak van een “strong logic ramp”, hetgeen ook positief is voor ASMI, aldus de analist, die voor heel 2016 een omzettaxatie van 651 miljoen euro hanteert.

Ook De Jong betoogt dat het toch vooral gaat om de outlook die ASMI afgeeft. Deze zal volgens de analist “heel sterk” zijn.

Verder meldde ASMI dat eind maart 42 procent van het eerder aangekondigde aandeleninkoopprogramma ter waarde van 100 miljoen euro was afgerond.
ASMI maakt donderdag 28 juli nabeurs de kwartaalcijfers bekend.

Op een groen Damrak won het aandeel ASMI woensdag 0,9 procent op 38,40 euro. Kepler Cheuvreux hanteert een koopadvies met een koersdoel van 39,00 euro. NIBC heeft ook een koopadvies, maar met een koersdoel van 50,00 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.