(ABM FN-Dow Jones) ASML zal hoogstwaarschijnlijk aan de eigen verwachtingen voor het derde kwartaal hebben voldaan. Dit is de verwachting van analisten in aanloop naar de kwartaalcijfers woensdag voorbeurs.

Voor het lopende derde kwartaal wordt door ASML een omzet tussen 2,7 miljard en 2,8 miljard euro verwacht, nipt meer dan de 2,7 miljard euro in het tweede kwartaal. De brutowinstmarge komt vermoedelijk uit tussen 47 en 48 procent, tegenover 43,3 procent in het voorgaande kwartaal.

“Na ons excellente eerste halfjaar van 2018 zien we de rest van het jaar met vertrouwen tegemoet. Dat zal door een toegenomen winstgevendheid nog sterker worden”, stelde CEO Peter Wennink van ASML bij de laatste halfjaarcijfers.

ASML hoopt in 2018 in totaal twintig EUV-machines te verkopen en bij de halfjaarcijfers meldde de onderneming uit Veldhoven dat het goed op koers lag.

De nieuwe EUV-technologie stelt chipfabrikanten in staat op grote schaal kleinere, maar krachtigere chips te maken. Het bedrijf verwacht in 2019 zeker dertig EUV-machines van de hand te doen.

Veel reuring is er wellicht woensdag niet te verwachten, aangezien ASML op 8 november een beleggersdag houdt.

ASML wil uiterlijk in 2020 een omzet van 10 miljard euro realiseren, of 11 miljard euro gerekend inclusief de overname van HMI. Belangrijk om deze doelstelling te halen, is het succes van de nieuwe technologie Extreme Ultraviolet.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.