(ABM FN-Dow Jones) De Bank of Canada is met de renteverhoging van woensdag naar 1,5 procent naar alle waarschijnlijkheid nog niet klaar met zijn opwaartse aanpassingen van de rente, maar laat dit vermoedelijk afhangen van de onderhandelingen over de handelsbetrekkingen met de VS. Dit bleek donderdag uit een analyse van ING.

Analisten van de bank verwijzen met die gesprekken naar de Nafta-onderhandelingen, die Canada momenteel voert met onder meer de Verenigde Staten. Afhankelijk van het verloop daarvan in de komende maanden, sluit ING een volgende renteverhoging voor het einde van het jaar niet uit.

Het land heeft een kern-inflatie die rond de 2 procent schommelt en profiteert volgens ING van de “uiterst” sterke economie van de Verenigde Staten.

De Nafta-onderhandelingen zijn nog wel even bezig, met een huidige pauze en de verkiezingen voor het Amerikaanse Congres op 6 november van dit jaar.

ING schat in dat die gesprekken over de handelsverhoudingen daar overheen worden getild. Een dissonant daarin kan het perspectief voor een renteverhoging in het vierde kwartaal reduceren, aldus ING.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties