(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft maandag het koersdoel voor DSM verhoogd van 66,00 naar 70,00 euro bij handhaving van Overwogen als advies.

De analisten van de Britse bank vinden dat het aandeel ten opzichte van sectorgenoten wordt ondergewaardeerd en te veel is gelinkt aan de prijzen van vitamine E. 

De marktvorsers vinden dat er bij de waardering van het fonds meer gekeken moet worden naar de capaciteit om bovengemiddelde volumegroei te realiseren, verdere verbetering van de kostenbasis, het te gelde maken van niet-kernactiviteiten en het benutten van de nagenoeg schuldenvrije balans voor goed renderende acquisities en andere aanwendingen die voor aandeelhouders waarde toevoegen. 

Daarbij gaan de analisten er vanuit dat DSM zijn belang in Patheon voor 1,5 miljard euro zal verkopen.

De marktvorsers gaan er vanuit dat DSM in staat is om een bovengemiddelde groei van het bedrijfsresultaat (EBITDA) te realiseren van gemiddeld 7 procent in 2017 en 2018. Verder is de voorspelbaarheid van het bedrijf hoger vanwege het meer structurele dan cyclische karakter en de interne maatregelen.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel DSM maandagochtend nagenoeg 0,1 procent lager op 61,97 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.