(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft dinsdag het koersdoel voor Philips verhoogd van 49,00 naar 52,00 euro bij handhaving van het Overwogen advies.

Hoewel de transformatie van Philips verre van achter de rug is, is er wel meer opwaarts margepotentieel, aldus de analisten.

Sinds 2011 verdubbelde de omzetgroei en de marges van Philips ruimschoots, maar desondanks loopt het bedrijf achter op sectorgenoten, aldus Barclays. “Wij denken dat de transformatie van het bedrijf verre van achter de rug is.” 

De analisten verwachten dat de marges tegen 2023 met 340 basispunten kunnen zijn gestegen ten opzichte van de niveaus uit 2018. Gedurende deze periode zullen de winstcijfers meer afhankelijk zijn van de divisie Diagnosis & Treatment, waar de kansen op een structurele margeverbetering het grootst zijn, aldus Barclays. 

Op korte termijn verwachten de analisten dat het behalen van de margedoelstellingen een belangrijke aanjager zal zijn voor het aandeel, nadat beleggers sinds de prestaties in het derde kwartaal sceptisch werden.

Ondanks een rally, wordt het aandeel Philips nog steeds tegen een korting ten opzichte van de sector verhandeld, benadrukte Barclays.

Het aandeel Philips steeg dinsdagochtend met 0,8 procent tot 43,88 euro. 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties