(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft dinsdag het koersdoel voor TomTom “marginaal” verhoogd van 6,25 naar 6,75 euro, met een ongewijzigd Onderwogen advies.

Volgens analist Andrew Gardiner beweegt de productmix van TomTom in de goede richting. Enerzijds is dit te danken aan de sterke groei in Automotive en anderzijds doordat de navigatiespecialist zich mogelijk terugtrekt uit het sportsegment.

Gardiner verwacht dat TomTom dit jaar een aangepaste winst per aandeel boekt van 0,27 euro. Zelf rekent TomTom op ongeveer 0,25 euro. In 2018 voorziet de analist een stijging naar 0,36 euro per aandeel. Daarmee zit de marktvorser naar eigen zeggen nog altijd “substantieel” onder de consensus. Volgens de analist is dit vooral het gevolg van de zorgen die hij heeft over de kapitaalbehoefte die komt kijken bij het opschalen van de tak Automotive. Daarbij wees Gardiner er op dat concurrent Here meer financiële slagkracht heeft dan de Nederlanders.

“TomTom maakt geleidelijk de stap naar zijn toekomstige bedrijfsmodel, maar de problemen uit het verleden blijven drukken”, aldus Gardiner, die dan ook vindt dat het aandeel te hoog geprijsd is.

Op een groen Damrak koerste het aandeel TomTom dinsdag 1,2 procent hoger naar 9,46 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.