(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor ABN AMRO verhoogd van 15,00 naar 20,00 euro, maar handhaafde desalniettemin het verkoopadvies voor het aandeel.

In een toelichting spraken analisten van Berenberg van een “misplaatst vertrouwen”. De zakenbank denkt dat de marges van ABN AMRO in de komende jaren zullen teruglopen. En kijkend naar de ontwikkeling bij het Belgische KBC kan deze terugval wel eens “significant” zijn.

De analisten wezen onder meer op de sterke concurrentie, financieringskosten die op de bodem zitten en lage kredietverliezen die niet houdbaar zijn. “Het lijkt er op dat het rendement reeds heeft gepiekt”, aldus de marktvorsers.

Beleggers overschatten volgens Berenberg het overtollige kapitaal van ABN AMRO, gezien de verwachte impact van aangescherpte regels, en de ruimte voor inkoopprogramma’s en speciale dividenduitkeringen is volgens de zakenbank “beperkt”.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.