(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor ASML verhoogd van 200,00 naar 240,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

De analisten van Berenberg verhoogden het koersdoel nadat ASML woensdag met halfjaarcijfers kwam. Daaruit bleek onder meer dat de Veldhovense toeleverancier orders voor 10 EUV-machines binnenhaalde. Dat noemden de analisten het belangrijkste in het het halfjaarbericht en zien zij als een bevestiging van de vraag naar deze nieuwe technologie.

Volgend jaar zal de helft van de omzet van ASML uit EUV komen, denkt Berenberg, en de technologie zal de komende jaren zorgen voor een groeitempo die hoger zal liggen dan die van de markt.

Ondanks de goede koersprestaties van ASML dit jaar, denkt Berenberg dat er nog meer in het vat zit.

Het aandeel ASML sloot woensdag op 194,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.