(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor Unilever verhoogd van 53,00 naar 54,50 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Volgens de analisten zaten er zowel mee- als tegenvallers in de jaarcijfers die het Brits-Nederlandse concern donderdag presenteerde.

Een tegenvaller was dat de onderliggende groei met 2,9 procent duidelijk minder was dan de 3,5 procent waarop door analisten was gerekend voor het vierde kwartaal. Daarentegen lagen de marges met 18,4 procent juist weer iets hoger dan de verwachtingen.

Met een doelstelling van 3 tot 4 procent onderliggende groei in 2019, mikt Unilever op een groeiversnelling, aldus Berenberg. Toch had de bank gerekend op een verhoging van de bandbreedte naar 4 tot 5 procent. De analisten denken dat Unilever wat zekerheid inbouwt met het oog op enkele specifieke tegenwinden die in de eerste jaarhelft nog de kop opsteken. Wel zei CEO Alan Jope vertrouwen te hebben in de margedoelstelling voor 2020 van 20 procent.

Berenberg denkt dat Unilever meer kosten zal besparen dan voorzien, en daardoor meer ruimte te krijgt om te investeren in groei.

De analisten verhoogden hun taxaties voor 2019 met 1,6 procent, hoewel die voor 2020 met 1,5 procent neerwaarts werden bijgesteld.

Het aandeel Unilever sloot donderdag op 46,65 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties