(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het advies voor Gemalto verlaagd van Houden naar Verkopen en handhaafde daarbij het koersdoel op 58,00 euro.

Analisten van Berenberg verhoogden in juni het advies voor Gemalto juist naar Houden, omdat de Franse digitale beveiliger het meest kansrijk leek om Morpho van Safran over te nemen. Vervolgens liep de koers van Gemalto op van 52 naar 63 euro.

Inmiddels lijkt Oberthur Technologies de grootste kanshebber voor Morpho, aldus de analisten, terwijl de verkoopprijs lijkt te zijn opgelopen naar 2,4 miljard euro. Berenberg schatte in juni de waarde van overnameprooi op maximaal 1,6 miljard euro.

Verder waren de halfjaarcijfers van Gemalto volgens Berenberg conform verwachting, maar staan de activiteiten op het vlak van SIM-kaarten nog sterker onder druk dan voorzien. De analisten geloven dan ook niet dat Gemalto onder de huidige omstandigheden 63 euro per aandeel waard is. Mocht Gemalto er inderdaad niet in slagen Morpho over te nemen dan valt de koers volgens Berenberg vermoedelijk terug naar 58 euro, het koersdoel van de Duitse zakenbank exclusief de overname van de beveiligingstak van Safran.

Mocht Gemalto toch Morpho overnemen voor 2,4 miljard euro, dan zal het volgens Berenberg lastig worden om de eigen aandeelhouders te overtuigen dat dit de juiste prijs is. Berenberg rekent in dat geval op een aandelenemissie ter waarde van 600 miljoen euro, waarbij de aandelen tegen een korting worden uitgegeven.

Het aandeel Gemalto sloot maandag 0,7 procent lager op 62,17 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.