(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed zal vrijdag voorbeurs over het vierde kwartaal en heel 2016 een hogere omzet, maar een lager bedrijfsresultaat rapporteren. Dit is de verwachting van door ABM Financial News geraadpleegde analisten in aanloop naar de trading update. 

Analist Wim Hoste van KBC Securities voorziet voor het afgelopen kwartaal een 5,4 procent hogere omzet van 108,5 miljoen euro, maar een daling van het bedrijfsresultaat (EBITDA) van 14,9 miljoen een jaar geleden naar 13,2 miljoen euro in het afgelopen kwartaal. De winst werd volgens de analist gedrukt door een stijging van de operationele kosten als gevolg van hogere personeelslasten, meer winkels, en toegenomen kosten voor marketing en logistiek.

Analist Tijs Hollestelle van ING gaat uit van een kwartaalomzet van 106,3 miljoen euro met een EBITDA van 12,4 miljoen euro. De marktvorser benadrukte daarbij de sterkere concurrentie, die Beter Bed zou dwingen tot meer investeringen in promoties en marketing.

Beter Bed zei zelf op 28 oktober bij de rapportage van de cijfers over het derde kwartaal voor de laatste drie maanden van 2016 onverminderd positieve omzettrends in de Benelux, Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Zweden te verwachten. Voor zijn veruit grootste markt Duitsland voorzag het bedrijf uit Uden voor het vierde kwartaal echter een lagere omzet, maar nam wel een lichte verbetering waar.

KBC Securities heeft Beter Bed op zijn favorietenlijst voor 2017 staan. Hoste voorziet in de loop van het jaar een geleidelijke verbetering van de omzet in Duitsland, onder meer als gevolg van de modernisering van de winkelketen van Matratzen Concord en uitbreiding van het aanbod in het populaire boxspringsegment. Daarnaast verwacht de marktvorser dat de kosten voor extra investeringen zich zullen gaan uitbetalen.

De analist wees verder op de ijzersterke balans en het genereuze dividendbeleid van het bedrijf, met een uitbetalingsratio van 85 procent. KBC Securities houdt op Beter Bed een Kopen advies met een koersdoel van 22,00 euro.

Ook ING heeft voor het aandeel een koopadvies, waarbij het koersdoel op 27,50 euro staat. Hollestelle voorziet herstel van het operationeel resultaat op langere termijn, waarbij de bijdragen van recente acquisities en autonome winkelopeningen tot een niveau van circa 32 miljoen of hoger kunnen leiden.

Beter Bed zal op 17 maart de definitieve cijfers over 2016 rapporteren. Op een overwegend rood Damrak noteerde het aandeel donderdag 0,2 procent hoger op 16,44 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.