(ABM FN-Dow Jones) Het optimisme onder beursexperts is na een kleine opleving in september weer iets teruggevallen. Dit bleek uit een enquête van Actiam onder 54 beursexperts.

“De optimisten en de pessimisten houden elkaar precies in evenwicht. Men beseft heel goed dat we over een maand vlak voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen zitten. Ook noemden diverse experts de aanstaande kwartaalcijfers als belangrijke factor”, zei analist Corné van Zeijl van Actiam in een toelichting op de uitkomsten van de enquête.

Van de beursexperts is 35 procent optimistisch gestemd voor september, en 35 procent pessimistisch. De rest van de experts is neutraal gestemd.

De gemaakte keuzes voor de maand september noemde Van Zeijl “simpelweg erg slecht”, wijzend op de koerswinst van ‘flopper’ Galapagos met 18 procent. Ook de winst van 7 procent van Altice hadden beursexperts niet voorzien, terwijl het getipte Aegon juist onverwacht fors onder druk stond met een min van 7 procent.

Top en flop

In de top vier van meest genoemde aandelen voor oktober noteren achtereenvolgens Royal Dutch Shell, KPN en Randstad. Oliedienstverlener SBM Offshore complementeerde het rijtje toppers.

Wegblijven kunnen beleggers volgens de experts beter bij aandelen die het de afgelopen maanden al heel goed hebben gedaan. De lijst met floppers bestaat voor oktober uit Galapagos, Gemalto, Wolters Kluwer en ABN AMRO.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.